MEOW MEOW

Sobota, 12. september 2015 
Narodni dom - Velika dvorana ob 19:30
Maribor

 

Sodelujoči:
Meow Meow - vokal, interpretacija
Jaka Pucihar - klavir 

 

Gaber Lesjak - tonski mojster
oblikovanje svetlobe - Narodni dom

 

Spored bo zajemal dela raznovrstnih skladateljic in skladateljev, od Brechta, Brela, do Radiohead in drugih odmevajočih imen.

V okviru letošnjega festivala bomo priča tudi predstavi mednarodno nagrajene kabaretske superzvezde Meow Meow, ki navdušuje občinstvo od Evrope do ZDA in Avstralije in si je ime in značaj sposodila v mačjem svetu: lascivna, včasih naivna, potem spet skrivnostna, a vedno vabljiva in privlačna. Avstralska diva je med ostalimi sodelovala z imeni kot so Pina Bausch, David Bowie in Mikhail Barišnikov in predstavlja edinstveno blagovno znamko, oziroma tako imenovani kabaret ´kamikaze´ – predstavo, ki je hkrati hipnotična, poetična, navdihujoča in zastrašujoča. Njen postmoderno in satirično sestavljen program izvirnih šansonov z besedili Brela, Brechta in drugih bo tokrat sooblikoval Jaka Pucihar pri klavirju.

Kot je ugotovil že New York Post, se nam obeta kabaretska predstava najvišjega reda z zvezdo, ki jo opisujejo kot ´senzacionalno´ (Times VB), ´kraljico šansona´ (Berliner Zeitung) in eno od petih izvajalcev leta (The New Yorker).