Nathan Braude - viola

Mlad belgijsko-izraelski violist Nathan Braude se hitro razvija v enega najbolj obetavnih violistov svoje generacije. Nastopil je na številnih svetovnih prestižnih koncertnih prizoriščih, vključno z dvorano Wigmore v Londonu, Théâtre de la Ville v Parizu, Concertgebouw v Amsterdamu in Palais des Beaux-Arts v Bruslju. Prav tako se je pojavil kot solist v številnih orkestrih, vključno z Bruseljsko filharmonijo, orkestrom National de Lille, filharmoničnim orkestrom Royal de Liege, simfoničnim orkestrom Vlaanderen, simfoničnim orkestrom iz Limburga, orkestrom Evropskih solistov Luksemburg itd.

Nathan se je udeležil številnih festivalov, ki vključujejo “Projekt Martha Argerich”  v Luganu, Festival  Ravinia v Chicagu, Festival francoskega radia v Montpellierju in Festival Juventus, kjer je bil leta 2008 nominiran za nagrado. Od leta 2010 redno nastopa na recitalih skupaj s svojo ženo Polino Leschenko.

Dosedanji vrhunci obsegajo Bartokov koncert za violo in Paganinijevo Veliko sonato za violo s simfoničnim orkestrom iz Limburga, Berliozevo Harold v Italiji (Harold en Italie) z Bruseljsko filharmonijo pod taktirko dirigenta Michaela Tabachnika v Palais des Beaux-Arts v Bruslju, debije z recitali v Théâtre de la Ville v Parizu ter v Palais des Beaux Arts in številne komorne glasbene koncerte v dvorani Concertgebouw v Amsterdamu.

Njegov prvi posnetek za založbo Fuga Libera, z zbranimi deli za violo belgijskega skladatelja Josepha Jongena, je bil sprejet z odličnimi kritikami. Nathanovi nedavni posnetki vsebujejo Dvořákov klavirski kvartet op. 87, izdan pri založbi EMI Classics, kot del serij “Martha Argerich in prijatelji: v živo iz festivala Lugano 2012”. Septembra leta 2014 pa je bila za založbo Avanti classic izdana njegova prva zgoščenka z recitali, ki jo je posnel skupaj s Polino Leschenko.

Ob svojih koncertnih nastopih, Nathan poučuje na Kraljevem konservatoriju za glasbo v Ghentu, v Belgiji.

Nathan igra violo Pietra Giovannija Mantegazza (Milano, 1772).

 

 

 

Koncerti:

MANA
16.9.2015

Zaključni koncert: OBA
18.9.2015