Post-post modernistična diva Meow Meow predstavlja edinstveno blagovno znamko, oziroma tako imenovani kabaret ´kamikaze´ – predstavo, ki je hkrati hipnotična, poetična, navdihujoča in zastrašujoča. Spektakularna kraljica šansonov se lahko pohvali z razprodanimi sezonami od newyorškega Lincoln centra in berlinskega bara Jeder Vernunft do londonskega Apollo Theatre in sydneyske Operne hiše. Opisujejo jo kot ‘senzacionalno´ (Times VB), ´kraljico šansona´ (Berliner Zeitung) in eno od petih izvajalcev leta (The New Yorker) ter ‘fenomen’ (Avstralski mediji). Večkrat nagrajena Meow je med drugim sodelovala z imeni kot so David Bowie, Pina Bausch in Mikhail Barišnikov. Za številne mednarodne umetniške festivale in prizorišča je ustvarila izvirna dela. Izvajala je od Brecht/Weilla Opera za tri groše z londonskimi filharmoniki, Schuberta in Schumanna z orkestrom, Andriessen z Losangeleškimi filharmoniki, pa vse do turneje s punk zvezdo Amando Palmer in zasedbo The Dresden Dolls. Nastopila je na londonskem West End-u v gledališču Michela Legranda in  Kneehigha v Cherbourških dežnikih in se na West End vrnila s serijo solo koncertov v gledališču Apollo. Imela je številne kritiško zelo odmevne sezone njenih izvirnih del v londonskem Southbank centru, vključno s predstavami, ki nosijo naslove Meow Meow's Little Match Girl, Feline Intimate in nazadnje Apocalypse Meow: Crisis is Born

Otvarjala je sezono 2014 gledališča Berkeley Rep z novimi glasbeno-gledališkimi deli pod naslovom: An Audience with Meow Meow. S predstavo, ki jo je režirala Emma Rice se je podala na ameriško turnejo. Prejela je nagrado Fringe Edinburškega mednarodnega festivala, nagrado Green Room, nagrado Helpmann, nagrado sydneyskih gledaliških kritikov in newyorško nagrado za umetniške nastope Fanklin Furnace. Je prejemnica ustvarjalne štipendije Sidney Myer Foundation.

V prihodnje bo nastopala v Sedem smrtnih grehov  z orkestrom Victoria, v načrtih so tudi nadaljnja sodelovanja z Barryjem Humphriesom in Avstralskim komornim orkestrom (ACO) - izvedli bodo izgubljena in prepovedana dela Weimarja, album s Pink Martini in predstave s simfoniki iz Oregona in Londonskimi filharmoniki. 

Koncerti:

MEOW MEOW
12.9.2015

PROJEKT: ŽENSKA
13.9.2015