Sprva je študirala fiziko na École Normale Supérieure, nato pa se je, namesto, da bi začela s pisanjem diplomskega dela iz kozmologije, končno odločila, da se posveti petju. Leta 2003 je bila sprejeta v Operni Studio v Zürichu in se kot podiplomska študentka vpisala na CNSM v Parizu. Prejela je drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju v petju v Toulousu, nagrado Hope na tekmovanju Montserrat Caballé, nagrado Fourth, nagrado občinstva v Vervierju, kot tudi nagrado Akademije na festivalu Aix-en-Provence itd. Veliko je sodelovala z Malcomom Walkerjem in Christo Ludwig, ki sta jo podpirala od samega začetka.

Karen Vourc'h je nastopila v vlogah Feklushe (Katia Kabanova), Die Schleppentragerin (Elektra) Prve dame (Čarobna piščal) v operni hiši v Zürichu in v Franciji, bila je Pamina (Čarobna piščal), Fiordiligi (Cosi fan tutte), Donna Elvira (Don Giovanni), Kontesa (Nozze di Figaro), Musetta (La Bohème), Violetta (Traviata), Diane (Orphée aux enfers) in Mélisande (Pelléas et Mélisande), kakor tudi Fanny v Marius et Fanny Vladimirja Cosme, v Marseillu, kjer je pela s Sébastienom Guèzeom.

V sodobnem repertoarju je kot prva nastopila v Medei Guillaumea Conessona in pela  Julijo (v Roméo et Juliette, Pascala Dusapina) v Opéra Comique, kot tudi Chantal (le Balcon) Petra Eotvosa. Čeprav je mlada, je že sodelovala s prestižnimi dirigenti, kot so Eliahu Inbal, Christoph von Dohnanyi, Hervé Niquet, Alain Altinoglu, Jérémie Rohrer in Marko Letonja. Še posebej je cenjena, ko se pojavlja v recitalih in zaradi svojih norveških korenin, jo naravno privlači skandinavski repertoar, ki ga izvaja ob Vincentu Coqu, Susan Manoff, Jean-Philippu Collardu ali kvintetu Moraguès. V svoje programe v France Musique jo redno vabita Gaëlle Le Gallic (“Dans la Cour des Grands”) in Arielle Butaux (“Un Mardi idéal”), prav tako pa Eve Ruggieri v okviru njene “Musiques au Cœur”.

Leta 2009 je nastopila kot Manon v Esplanade St-Etienne. Kasneje je bila Fanny v Avignonu, Annina (v Menottijevi Saint of Bleeker Street) v operi v Marseillu, Musetta v operi v Monacu, Mélisande  v Opéra Comique, kjer ji je dirigiral Sir John Eliot Gardiner in Vincenette (Mireille) v Chorégies d’ Orange.

Koncerti:

Slavnostna otvoritev: ANIMA
8.9.2015