Pri zgolj 31 letih je Joseph že uveljavljen kot eden izmed svetovnih vodilnih skladateljev in izvajalcev na oudu oz. arabski lutnji. Virtuoz neverjetne raznolikosti in občutljivosti, se pojavlja v koncertnih dvoranah po vsem svetu, kjer očara občinstvo s svojo briljantno tehniko, strastnim muziciranjem in privlačnim načinom izvedbe. Vedno pripravljen na prestavljanje meja in spoprijemanje s tradicionalnimi glasbenimi oblikami in ritmi, ga njegova prizadevanja vodijo do številnih edinstvenih sodelovanj. Do sedaj je posnel 11 glasbenih albumov: Storyteller, Rouhani, Visions, Epiphany, Angel, The Prophet: glasba navdahnjena po poeziji Kahlila Gibrana, The Hour of Separation, Band of Brothers, Concerto of The Greater Sea, Chameleons of the White Shadow in njegov zadnji Permission to Evaporate. Za zadnje tri albume je prejel tri zaporedne nagrade (v letih 2012, 2013 in 2014) ARIA (Australian Recording Industry Awards) v kategoriji najboljšega albuma glasbe svetov (Best World Music Award), kar je izredna redkost.

Joseph je prebivalec Avstralije od leta 1986 in je zaslužen za širjenje glasu o arabski lutnji v zahodni kulturi, prav tako pa je dobil priznanje tudi v arabskem svetu, kjer so ga leta 2009 povabili k sodelovanju v žiriji mednarodnega tekmovanja igranja na oud v Damasku (Damascus International Oud competition), leta 2010 pa je sodeloval tudi pri prvem festivalu arabske lutnje v Istanbulu.

Joseph je kot osrednji protagonist gostoval predvsem po Evropi, Ameriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu, kjer je sodeloval z umetniki kot so mojster na tabli Zakir Hussain, mojster na sarangi Sultan Khan, mojster na bendžu Bela Fleck, John Abercrombie, John Patitucci, Jack DeJohnette, Christian McBride, Mike Stern, Richard Bona, Roy Ayers, Joey DeFrancesco, Howard Johnson, Jean Louis Matinier, Ivry Gitlis, Camerata Salzburg, Christian Lindberg, Neil Finn, Katie Noonan, Richard Tognetti in Avstralski komorni orkester med mnogimi drugimi. Prav tako je gostoval s Sydneyskim simfoničnim orkestrom in Simfoničnima orkestroma iz Adelaidea in Pertha. Je med dvajsetimi na lestvici najvplivnejših umetnikov v Sydneyu, prav tako pa je bil med finalisti na izboru za mladega Avstralca leta 2013.

Leta 2014 je bil nominiran za nagrado 'Mladi Avstralec leta', bil je med zadnjimi štirimi nominiranci za NSW, istega leta pa je prejel tudi Premierjevo nagrado za umetnost in kulturo. V letu 2015 je nastopil kot gost solist na turneji z Richardom Tognettijem in Avstralskim komornim orkestrom. Predstavili so program osmih izvirnih kompozicij Josepha Tawadrosa v kombinaciji z Vivaldijevo glasbo.

Koncerti:

ONKRAJ
9.9.2015

ŠTIRJE LETNI ČASI
10.9.2015

PROJEKT: ŽENSKA
13.9.2015