Slovenski pianist in skladatelj Jaka Pucihar je leta 1998 na Akademiji za glasbo v Ljubljani z odliko zaključil študij kompozicije in glasbene teorije, na isti ustanovi je opravil še podiplomski študij (2002) in doktorski študij (študijsko leto 2002/2003). Kot jazz pianist in aranžer se je kasneje izpopolnjeval pri prof. Uli Schererju (Avstrija), Barry Harrisu in Johnu Claytonu (Norveška/USA) ter Renatu Chiccu (Slovenija).

V času študija je prejel študentsko Prešernovo nagrado za Koncert za tolkala in orkester, od leta 1999 pa na Akademiji predava glasbeno-teoretične predmete. Bil je tudi član strokovne žirije pri izbiri slovenskega dela za EMO (2001) in član slovenske strokovne žirije na tekmovanju Eurosong, v Kopenhagnu na Danskem (2001).

Njegova dela so bila izvajana širom po Sloveniji, pa tudi v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Franciji, ZDA ter v Izraelu. Poleg skladateljskega in aranžerskega delovanja je pomembna tudi njegova aktivnost na poustvarjalnem področju: kot pianist je sodeloval s številnimi umetniki, npr. z Ireno Grafenauer, Darjo Švajger, Alenko Godec, Vito Mavrič, s Simfoničnim orkestrom ter Big bandom RTV Slovenija, Komornim orkestrom Vrhnika, Orkestrom slovenske vojske; delal je tudi kot producent na Slovenskem nacionalnem radiu.

ORKESTRALNA GLASBA:
Koncert za tolkala in orkester; Audiatur za simfonični orkester; This is it za simfonični orkester; Passacaglia za godalni orkester; Jutro - priredba za glas in revijski orkester; Zdravi bili - priredba za glas in revijski orkester; Memento mori - priredba za glas in veliki jazzovski orkester; Besame mucho - priredba za veliki jazzovski orkester.

KOMORNA GLASBA:
Musica di camera No. 1 za flavto, violončelo in klavir; Štirje pejsaži za klarinet in godalni kvartet; T(ulip)ango za flavto, kromatične orglice, violončelo in klavir; Variacije za kvartet klarinetov; Kratka tema z variacijami za kvartet klarinetov; Lydian way za flavto in klavir; Trije preludiji - priredba za violino, klarinet in klavir; Skladba - priredba za trobento in orgle; Flavtazija za flavto in violončelo; Jazz in ti za kromatične orglice in klavir; Zadnji čas pred zimo za sopran in klavir; Upanje za sopran in klavir; Tri pesmi za mešani zbor: Po slovesu, Žabe, Jesensko jutro; Autumn leaves - priredba za glas, mešani zbor in jazzovski trio; Moon river - priredba za mešani zbor; Trije preludiji - priredba za klarinet in klavir; Skok čez rob sveta - priredba za otroški zbor in klavir; Čas hiti za glas in spremljevalni kvartet.

SOLISTIČNA GLASBA:
Suita za klavir; Utrinki za klavir; Suita v starem slogu za klavir; Aulodija za oboo solo; Jagoda za klavir; Adagio za klavir; Mixtura za klavir.

Koncerti:

MEOW MEOW
12.9.2015

PROJEKT: ŽENSKA
13.9.2015