Axel Wolf - lutnja in teorba

Axel Wolf velja za enega vodilnih glasbenikov na svojem področju. Njegove glasbene aktivnosti pokrivajo celoten spekter, od solo recitalov in komorne glasbe, do orkestrskega repertoarja.

Študij kitare in lutnje je zaključil pod mentorstvom Hansa Michaela Kocha. Poleg mojstrskih tečajev z Nigelom Northom in Hopkinsonom Smithom, je nadaljeval študij z Rolfom Lislevandom. Med leti 1986 in 2003 je predaval na Kolidžu za glasbo v Hannovru.

Axel Wolf nastopa na mednarodnih festivalih v Brugesu, Utrechtu, Edinburghu, Tokiu in New Yorku, kot solist ali član zasedb, kot so Musica Fiata iz Kölna, Freiburški baročni orkester, United Conitnuo Ensemble, Orchestra of the Age of Enlightenment in The English Concert London. Od leta 2000 je reden gost Bavarske državne opere v Münchnu, kjer nastopa pod taktirko Ivorja Boltona, Harryja Bicketa in Christopherja Mouldsa.

Pri izvedbi oper, koncertov in produkcijah zgoščenk je sodeloval z dirigenti kot so Peter Schreier, Alan Curtis, Paul McCreesh in Joshua Rifkin. Ob sodelovanju na številnih posnetkih, je izdal tudi štiri solistične albume: “Opera for Lute” z baročnimi arijami za solo lutnjo Johanna Adolfa Hasseja, J. S. Bachova dela za lutnjo in “Chiaccona” z deli za lutnjo in teorbo Alessandra Piccininija. Omeniti velja njegovo zgoščenko iz leta 2004, “Friends of the Lute” (Prijatelji lutnje), ki se osredotoča na domiselna dela za lutnjo Silviusa Leopolda Weissa. 

www.laute.net

Koncerti:

ŠTIRJE LETNI ČASI
10.9.2015